Wat zou Beneliga betekenen voor voetbal weddenschappen?
De Beneliga is al iets wat besproken wordt sinds 2019. De Nederlandse en de Belgische voetbalbonden zijn in 2019 een onderzoek gestart naar de haalbaarheid van een gecombineerde competitie. Het onderzoek maakte het in ieder geval erg duidelijk dat het voor beide voetbalbonden zowel grote financiële als sportieve groeimogelijkheden kan bieden. Naast de voordelen en uitbreidingen op voetbal gebied, verandert er mogelijk ook een hoop in het goklandschap. Wil je hier meer over weten? Lees dan zeker verder.
Beneliga en gokken
De Beneliga zou voor de voetbal weddenschappen ook een hoop veranderen. Er zouden meer topwedstrijden worden gespeeld waar de quoteringen volgens CasinoScout.nl hoger zullen zijn en waar mensen mogelijk dus sneller op zouden inzetten. Daarnaast zullen er meer europese wedstrijden zijn die geliefd zijn bij de fans en weddenschappen. De Beneliga zou een nieuwe impuls betekenen voor vele voetbalfans, maar ook een flinke impuls voor de mensen die graag een gokje wagen.
In 2021 is ook uitvoerig gesproken over een mogelijke Beneliga. In 2022 gaan deze gesprekken zeker verder en mogelijk wordt er in de nabije toekomst wordt het dus wel werkelijkheid. Dit betekent dat wedkantoren online en offline dus rekening moeten gaan houden met een nieuwe grote europese competitie waar voetbalfans zeker een gokje gaan wagen. Wanneer er een keuze wordt gemaakt is nog onduidelijk, maar gezien de voordelen die worden benoemd in het artikel zal het zeker geen jaren meer duren voordat er duidelijk is over de mogelijke nieuwe competitie.
Voordelen van de Beneliga
Een fusering van de competities zou natuurlijk alleen doorgaan als de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen. Het introduceren van een Beneliga zou voor beide landen de volgende voordelen hebben: 3 tot 5 maal meer topwedstrijden wat voor spelers en supporters natuurlijk een flinke plus is. Als landen een grotere rol gaan spelen in het Europese voetbal. Alle clubs gaan er financieel op vooruit. Dit heeft alles te maken met tv-rechten, sponsordeals en andere financiële middelen. Meer gelijkwaardige tegenstanders in de twee nationale competities en kleinere clubs maken meer kans op nationale competitie prijzen. Als je dit zo leest zou je misschien denken waarom introduceren we de Beneliga niet zo snel mogelijk? Maar ieder voordeel kent zijn nadeel als Johan Cruijf altijd zei.
Nadelen van de Beneliga
De nadelen zijn misschien nog belangrijker dan de voordelen. Dit komt omdat de huidige situatie voor beide landen goed is waardoor nadelen natuurlijk een slechte bijkomstigheid zouden zijn. Om de nadelen goed in kaart te brengen moeten de Eredivisie en de Pro League met elkaar vergeleken worden in een toekomstige situatie. De reisafstanden voor de spelers worden groter, maar ook voor de supporters wordt deze afstand groter. Dit zou mogelijk betekenen dat er minder fans in het stadion aanwezig zullen zijn bij bijvoorbeeld een uitwedstrijd. Geen topwedstrijden meer voor lagere clubs. Clubs die met alle respect niet behoren tot de top clubs zullen geen topwedstrijden meer spelen. Voor het Europees voetbal betekent het ook dat er minder tickets beschikbaar zullen zijn. Dit is natuurlijk voor supports een flinke blamage.
Lees alle nieuws »Gepubliceerd op: 15-04-2022 08:57 | Bijgewerkt op: 15-04-2022 | Door: Patrick de Graaf
Reageer op 'Wat zou Beneliga betekenen voor voetbal weddenschappen?'
Deel 'Wat zou Beneliga betekenen voor voetbal weddenschappen?'
Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!
De Beneliga is al iets wat besproken wordt sinds 2019. Naast voordelen en uitbreidingen op voetbal gebied, verandert er ook een hoop in het goklandschap.
Over de auteur van 'Wat zou Beneliga betekenen voor voetbal weddenschappen?'
Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.
Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.